flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглядати справи вчасно суддям заважають… експерти

04 лютого 2014, 16:29

 Сьогодні Вища кваліфікаційна комісія суддів надавала суддям рекомендації для обрання безстроково. У кандидатів запитували, чому деякі справи вони розглядають з порушенням строків.

Як передає із засідання ВККС кореспондент видання «Закон і Бізнес», комісія рекомендувала обрати безстроково 16 суддів, термін повноважень яких закінчується в травні цього року. Розгляд питань щодо окремих суддів (Павла Дембіцького з Чернівецького окружного адмінсуду та Інни Воробйової з Вінницького окружного адмінсуду) було відкладено.
Члени комісії цікавились у претендентів, чому деякі їхні рішення скасовувались чи змінювались. Також «кваліфікаційники» просили суддів назвати причини затягування ними розгляду певних справ. Як з’ясувалося, іноді розгляд справ гальмується через те, що проведення експертиз триває дуже довго. Зокрема, Софія Костенко з Богунського райсуду м. Житомира зазначила: експерти посилаються на те, що в них багато роботи. Тому і не дуже швидко готують експертний висновок. Іноді експерти просять суд надати додаткові документи. Через ці обставини розгляд справ може затягуватися.
Комісія порадила кандидатам використовувати всі, передбачені законом, можливості, аби розглядати справи вчасно.