flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для повернення до Конституції-2004 у ВР створять комісію

03 лютого 2014, 16:07

 За для вирішення питання про повернення до Конституційних норм 2004 року, яке раніше обговорювалося на робочій групі з врегулювання політичної ситуації, у Верховній Раді мають намір утворити тимчасову спеціальну комісію.

Голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики народний депутат Валерій Писаренко зареєстрував проект постанови ВР №4054 «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань підготовки та узгодження законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо повернення до парламентсько-президентської форми правління».

Головним комітетом, який опрацьовуватиме проект, визначено Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України.

Нагадаємо раніше в ході переговорів з лідерами опозиційних парламентських фракцій сторони констатували недосконалість норм Закону №2222 та констатували відсутність особистих напрацювань текстів Конституції. Тоді сторони обговорили питання спільної участі у Конституційній реформі та обов’язковій співпраці у цьому питанні з європейськими інституціями.