flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Артур Ємельянов провів чергове засідання ради суддів господарських судів

27 січня 2014, 11:02

 23 січня 2014 року в приміщенні Вищого господарського суду України відбулося чергове засідання ради суддів господарських судів. 
   Відповідно до порядку денного засідання члени Ради прийняли рішення про створення робочої групи з вивчення організації діяльності Київського апеляційного господарського суду, господарського суду м. Києва, господарських судів Київської, Черкаської та Чернігівської областей.  До складу робочої групи також включено окремих суддів Вищого господарського суду України та працівників апарату цього ж суду, представників Державної судової адміністрації України та ДП "Інформаційні судові системи". Вивчення організації діяльності судів Київського апеляційного господарського округу буде проведено 24-28 лютого 2014 року. 
   Відповідно до направлених рекомендацій члени ради суддів господарських судів зарахували рекомендованих суддів до кадрового резерву на заміщення адміністративних посад в господарських судах України. А також Рада, керуючись пунктом 3.2 Положення про кадровий резерв суддів, виключила із кадрового резерву на заміщення адміністративних посад в господарських судах України інших судів.
   На засіданні розглянуто лист господарського суду м. Києва щодо виконання приписів статті 51 Закону України "Про виконавче провадження" та визнано позитивним досвід цього суду із організації діяльності виконання частини четвертої статті 51 названого Закону. Радою рекомендовано місцевим господарським судам забезпечити належне виконання вказаної норми згаданого закону. 
   Також радою суддів господарських судів з метою забезпечення відкритості та прозорості у діяльності господарських судів, належної організації роботи з висвітлення діяльності суду, забезпечення об‘єктивного інформування громадськості про діяльність суду затверджено Рекомендовані заходи з оприлюднення господарськими судами інформації про свою діяльність у 2014 році та строки їх виконання.