flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВККСУ Самсін анонсував черговий добір суддів

22 січня 2014, 11:08

 Наступний добір кандидатів на посаду судді вперше Вищої кваліфікаційної комісії суддів України має намір провести у березні-квітні 2014 року.

Про це Голова ВККСУ Ігор Самсін заявив під час зустрічі з керівником Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» Девідом Воном, передає видання «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу ВККСУ.
«За нашими прогнозами, у доборі візьмуть участь близько 1500 юристів, які мають бажання стати суддями. Кількість вакантних посад у місцевих судах загальної юрисдикції у цьому році – 120, і саме стільки кандидатів ми плануємо направити на підготовку до Національної школи суддів України», - сказав І. Самсін.
Нагадаємо, що перший добір кандидатів на посаду судді, який проводила Комісія у 2011 році, відбувався за активної експертної допомоги Проекту у вдосконаленні процесу тестування та добору кандидатів.
«Ми вже давно контактуємо з Комісією і наша співпраця дала чимало позитивних результатів. В майбутньому ця взаємодія залишається пріоритетною для Проекту «Справедливе правосуддя». Тому попереду у нас багато спільних ідей та напрацювань, які ми повинні втілити у життя», - зазначив Д. Вон.
Учасники зустрічі обговорили можливість поетапного процесу автоматизації кваліфікаційного іспиту кандидатів на суддівські посади. «Комісія для покращення добору прагне, щоб кандидати складали іспит на комп’ютерах. Однак для цього потрібна технічна підтримка Проекту», - сказав І. Самсін. Як зазначив Д. Вон, «Справедливе правосуддя» підтримує ідею комп’ютеризації добору і готовий
працювати в цьому напрямку.
Також на робочій зустрічі обговорювали питання оновлення змісту програми кваліфікаційного іспиту, роботу над переліком особистих і моральних якостей кандидата на посаду судді та методики їх визначення. Не менш важливим було і питання вдосконалення програми підвищення кваліфікації суддів та питань, що стосувались дисциплінарної практики.
 
  За матеріалами газети "Закон і Бізнес"