flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Усі справи про банкрутство зібрано на сайті ВГСУ

20 січня 2014, 11:04
На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України запроваджено офіційне оприлюднення відомостей про справи про банкрутство.
Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили у прес-службі ВГСУ.
З 19 січня 2014 року набрало чинності положення Закону щодо офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство на офіційному веб-сайті ВГСУ. Для їх реалізації пленумом ВГСУ 17 грудня 2013 року було затверджене "Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство".
З метою реалізації вказаних положень на офіційному веб-сайті ВГСУ в розділі "Оприлюднення відомостей про справи про банкрутство" господарські суди розміщуватимуть:
повідомлення про прийняття до розгляду заяви про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство;
оголошення про порушення справи про банкрутство;
повідомлення про введення процедури санації;
повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;
повідомлення про поновлення провадження у справі про банкрутство боржника у зв’язку з визнанням мирової угоди недійсною або її розірванням;
оголошення про порушення справи про банкрутство і відкриття процедури санації відповідно до ст. 94 Закону.
Крім того, передбачена можливість подачі боржниками та організаторами аукціонів оголошень/повідомлень у справах про банкрутство. У зв'язку з чим на офіційному веб-сайті ВГСУ відповідно оприлюднюються:
оголошення про проведення загальних зборів кредиторів у процедурі санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство;
оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника;
повідомлення про результати аукціону з продажу майна боржника;
повідомлення про скасування аукціону з продажу майна боржника.
Також на офіційному веб-сайті ВГСУ у відповідному меню можна переглянути всі оприлюднені відомості про справи про банкрутство. Працює оперативний пошук даних щодо справ про банкрутство, який забезпечується інформаційно-пошуковою системою та здійснюється за такими реквізитами як: ідентифікаційний код (номер) боржника; найменування боржника; номер справи; дата здійснення офіційного оприлюднення; дата та місце проведення аукціону, вид майна, ціна, вид договору, що укладається (для оголошень (повідомлень) щодо проведення аукціону та його результатів).

Для засвідчення відомостей, внесених до електронної форми оголошень/повідомлень, використовуватимуться електронні цифрові підписи та електронні печатки (для юридичних осіб) акредитованих в Україні центрів сертифікації ключів.