flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незалежність судової влади є обов’язковим атрибутом функціонування демократичної держави

13 січня 2014, 12:20
Незалежність судової влади є обов’язковим атрибутом функціонування демократичної держави і необхідна не стільки суддям, скільки громадянам, які прагнуть реалізувати своє право на справедливий суд, - про це йдеться у відеозверненні Голови Верховного Суду України Ярослава Романюка.
   Останнім часом, як зазначив Ярослав Романюк, суддівську спільноту турбують спроби проведення масових акцій біля будинків суду, що створюють перешкоди нормальній діяльності судових установ, і чиняться спроби тиску на суддів з метою ухвалення бажаного процесуального рішення.
   Особливе занепокоєння, - наголосив у відеозверненні Голова Верховного Суду України, - викликають спроби фізичної розправи над суддями. Донині залишається нерозкритим жорстоке криваве вбивство судді Трофімова у Харкові, за ухвалення рішення у справі вбито суддю Зубкова у Києві. Буквально днями зроблено спробу фізичної розправи над суддею Шевченківського районного суду в місті Києві.
   Вчора у Києво-Святошинському районному суді міста Києва група невдоволених судовим рішенням осіб замість того, щоб оскаржити його у встановленому законом порядку, також вдалася до спроби фізичної розправи над суддею, який його ухвалив.
   Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк звернувся до правоохоронних органів держави з вимогою вжити невідкладних заходів для забезпечення нормального функціонування судових установ, надійного захисту здоров’я і життя суддів та членів їхніх сімей з тим, щоб гарантувати громадянам України справедливий і неупереджений суд.