flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Франція допоможе Україні будувати судову систему

09 грудня 2013, 10:42

 12 країн заявили про готовність започаткувати довготривалу співпрацю з Вищою радою юстиції України з метою обміну досвідом стосовно удосконалення судової системи. При цьому представники Вищої ради магістратури Франції відвідають Україну вже найближчим часом.

Про це розповів Голова Вищой ради юстиції Олександр Лавринович, повідомили «ЗіБ» в прес-службі ВРЮ.

Так, за словами О.Лавриновича, про готовність співпрацювати з ВРЮ повідомили: Вища рада магістратури Республіки Молдова, Вища рада магістратури Румунії, Вища судова рада Республіки Сербія, міністерства юстиції Республіки Латвія, Фінляндія та Естонська Республіка (уповноважені органи, які відповідають у цих країнах за формування та функціонування суддівського корпусу), Судово-правова рада Азербайджанської Республіки, Рада юстиції Республіки Словенія, Судова рада Словацької Республіки, Рада юстиції Нідерландів, Судова рада Чорногорії, а також Вища рада магістратури Французької Республіки.

За словами О.Лавриновича, Україна зацікавлена в обміні досвідом щодо подальшого удосконалення законодавчої бази стосовно судоустрою і статусу суддів, а також – щодо зміцнення інституційних та процесуальних гарантій незалежності судів та суддів. Вивчення

досвіду інших країн та імплементація найкращих світових практик в Україні сприятиме підвищенню ефективності правосуддя в державі та довіри громадян до судової гілки влади.

Так, найближчим часом Україну вже має відвідати делегація Вищої ради магістратури Французької Республіки. Зокрема, планується укладання двостороннього договору про співробітництво між цим органом та Вищою радою юстиції України.