flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мін'юст візьметься за арбітражну практику в Україні

19 листопада 2013, 08:37

«Міністерство юстиції України, одним із головних завдань якого є забезпечення представництва інтересів держави при розгляді спорів у закордонних юрисдикційних органах, зацікавлене в розвитку арбітражної практики в Україні».

Про це під час Міжнародної арбітражної конференції заявила Міністр юстиції України Олена Лукаш.

"Оптимізувати арбітражний процес можна за кількома напрямами: здійснення арбітражного розгляду у більш короткі терміни; розвиток досудового спору, медіації та примирення; розробка ефективного механізму застосування забезпечувальних заходів; підвищення ефективності виконання арбітражних рішень", - наголосила Олена Лукаш.

За її словами, ці заходи дозволять не лише якісно здійснювати арбітражний розгляд та знижувати витрати сторін, але й будуть сприяти популяризації арбітражу як ефективного засобу вирішення спорів.

Міністр підкреслила, що для цього вкрай потрібні кваліфіковані фахівці, юристи-практики, вчені в галузі міжнародного комерційного арбітражу.

Ми відчуваємо потребу у фахівцях високого рівня, здатних належним чином відстоювати інтереси України у міжнародних арбітражах, підсумувала чиновник.