flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призовників-ухильників запропоновано штрафувати

07 листопада 2013, 15:39

В Україні хочуть скасувати кримінальну відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу. Втім, запропоновано накладати адміністративний штраф.

Відповідні пропозиції містяться у законопроекті №3533 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за ухилення від призову на строкову військову службу)».

Нагадаємо, незважаючи на те, що призов до Збройних сили України на строкову службу в 2014 році проводитися вже не буде, він буде проводитися у внутрішні війська МВС України. Тому кримінальна відповідальність за ухилення від виконання військової повинності не була скасована.

Через зниження суспільного значення необхідності укомплектування української армії військовозобов'язаними особами, відповідно суттєво знижується й суспільна небезпека діяння, сутністю якого є ухилення від строкової військової служби, вважає автор законодавчої ініціативи Сергій Фаєрмарк.

Законопроект передбачає накладення адмінштрафу у розмірі від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5100 до 6800 грн).