flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проект нового Закону про прокуратуру зареєстровано у ВР

07 листопада 2013, 15:38

  У Верховній Раді за №3541 зареєстровано проект Закону України "Про прокуратуру", внесений раніше Президентом України.

При цьому Верховна Рада зняла з розгляду старий проект закону № 0886. За таку постанову проголосували 322 депутати.

Нагадаємо, проект Закону про прокуратуру був розроблений за ініціативою Президента України з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

Згідно з документом, прокуратуру планується позбавити невластивої їй функції загального нагляду і сконцентрувати увагу прокурорів на керівництві розслідуванням злочинів, підтриманні державного обвинувачення в суді та наглядом за сферою відбування кримінальних покарань. Також законопроектом передбачається максимальне наближення обсягу повноважень прокурора до обсягу прав, якими користується адвокат при наданні правової допомоги.

На дев'яносто шостий пленарній сесії Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія), яка відбулася 11 жовтня, євроексперти дали позитивний висновок щодо проекту нового Закону України «Про прокуратуру».

Раніше член делегації України в ПАРЄ народний депутат Володимир Пилипенко повідомляв, що Верховна Рада України не затягуватиме з ухваленням нового Закону про прокуратуру. Парламент розгляне його відразу після надання

Венеціанською комісією свого висновку.