flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Україні скасують плату за держреєстрацію земельних ділянок

04 листопада 2013, 11:20

  Держземагентство збирається скасувати плату за державну реєстрацію земельних ділянок, упорядкувати вид і зміст землевпорядної документації та змінити обов'язкові розробки проектів сівозміни на просту декларацію аграріїв про їх дотримання.


Про такі наміри у роботі відомства розповів керівник Держземагентства Сергій Тимченко.

За його словами, в агентстві "є руки і голови для підготовки якісних земельних законів".

"Вперше в історії земельного агентства ми маємо в центральному апараті трьох кандидатів юридичних наук та двох заслужених юристів", - підкреслив голова Держземагентств.

За останні два роки відомство запустило електронний кадастр, ліквідувало земельні комісії, спростивши процес погодження проектів відведення, ввело відповідальність чиновників за порушення строків погодження землевпорядної документації, розповідає С.Тимченко.

"Ми відмовилися від моделі дорогого і довгого розмежування земель за бюджетні кошти, замінивши її моделлю безкоштовного розмежування в силу закону, законодавчо розблокували проведення земельних торгів", - зазначив голова відомства.

Як повідомлялось, Державний Земельний банк

після зняття мораторію на продаж землі сільського призначення в Україні, планує збільшити їх вартість до 4 тисяч євро за гектар з нинішніх 60-500 доларів.