flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча нарада з питання військово - облікової роботи в органах місцевого самоврядування

18 січня 2019, 15:24

З метою забезпечення якісної організації та ведення військового обліку, в малій залі адмінбудинку Савранської РДА військовим комісаром Савранського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) підполковником Тодоруком Олексієм Леонідовичем 17 січня 2019 року було проведено заняття з головами місцевих рад, керівниками підприємств, організацій, установ району та працівниками, які призначені відповідальними особами за ведення військового обліку. У заході також взяли участь т.в.о. голови Савранської РДА Орел Оксана Петрівна та головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Савранської райдержадміністрації Майсос Микола Миколайович.

В зазначеному заході від Савранського районного суду Одеської області взяла участь відповідальна особа за ведення військового обліку, консультант суду Розгон Анна Василівна.

     Відкриваючи захід О.П.Орел привітала всіх присутніх з новорічними святами та наголосила на актуальності і значущості ведення військового обліку. Під час заняття військовий комісар О.Л.Тодорук ознайомив присутніх з основними питаннями щодо ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних, їх бронювання та обліку транспортних засобів і техніки національної економіки України. Зокрема, Олексій Леонідович загострив увагу на основних положеннях законів та підзаконних актів, якими регламентується ведення військового обліку, продемонстрував військово-облікові документи, які обов’язково повинен мати кожен призовник чи військовозобов’язаний віком від 18 до 60 років та надав детальні роз’яснення щодо правильності підготовки підприємствами звітної документації. М.М.Майсос, в свою чергу, ознайомив всіх з вимогами інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, і роз’яснив порядок надання звітів щодо заброньованих на період мобілізації та на воєнний час.

Окремо військовий комісар зупинився на питанні щодо призову мешканців Савранського району на військову службу за контрактом до лав Збройних Сил України, довів пріоритетні військові частини, які зараз комплектуються в першу чергу, і перелік основних вакантних посад. Довів до голів сільських та селищної ради Планове завдання з відбору кандидатів на військову службу за контрактом на І-й квартал 2019 року. Та, серед іншого, зазначив, що військова служба за контрактом в ЗС України - це не тільки гарантоване робоче місце для громадян в умовах значного рівня безробіття, але і високе, порівняно з цивільними професіями, грошове забезпечення, яке, до того ж, постійно підвищується. Так, з 1 січня цього року солдат-контрактник отримує заробітну плату від 10 тис. грн., у офіцерів вона значно більше – приблизно 15 тис. грн. Всім присутнім на заході був розданий рекламно-агітаційний матеріал щодо переваг проходження військової служби за контрактом у Збройних Сил України.