flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом присяжних винесено виправдувальний вирок

29 жовтня 2013, 08:23

  Зарічним районним судом м. Суми завершено розгляд кримінального провадження щодо обвинувачення Бондаренка О.О., яке слухалась судом присяжних в складі двох професійних суддів та трьох присяжних.
Органами досудового розслідування Бондаренко О.О. обвинувачувався:
1) за ч. 4 ст. 187 КК України - розбій (напад з метою заволодіння грошовими коштами Устименко З.П., поєднаному з насильством, небезпечним для життя і здоров’я), кваліфікуючими ознаками якого є «проникнення у житло, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень»;
2) за п.б ч.2 ст. 115 КК України - протиправне заподіянні смерті іншій особі, вчинене з корисливих мотивів;
3) за ч.З ст.187 КК України - розбій (напад з метою заволодіння грошовими коштами, поєднаному з насильством, небезпечним для життя і здоров’я), кваліфікуючою ознакою якого є «проникнення у житло».
Судом було встановлено, що кримінальне правопорушення щодо 2-х потерпілих мало місце, але з врахуванням доказів, які були досліджені в судовому засіданні, з точки зору достатності та взаємозв’язку, суд дійшов висновку про те, що сторона обвинувачення не довела поза розумним сумнівом те, що Бондаренко 0.0. проник до домоволодіння потерпілих, вчинив напад на них з метою заволодіння їх майном, заподіяв тяжких тілесних ушкоджень потерпілій, а також, що маючи корисний мотив, вчинив вбивство іншої потерпілої.
За таких обставин, Бондаренка 0.0. виправдано у зв'язку з недоведеністю його участі у вчиненні злочинів та зазначено, що дане судове рішення не є перешкодою для повного і достовірного встановлення обставин загибелі потерпілих, особи чи осіб, котрі це скоїли, юридичної оцінки дій такої особи чи осіб, та притягнення до кримінальної відповідальності, виходячи із фактично і достовірно встановлених всіх обставин події.
У задоволенні цивільних позовів потерпілої та прокурора відмовлено, у зв’язку з недоведеністю вини Бондаренка 0.0. у вчиненні даного злочину.
Запобіжний захід, обраний Бондаренку 0.0. на досудовому слідстві у виді тримання під вартою, судом скасовано та відповідно до ст.377 КПК України Бондаренка 0.0. звільнено з-під варти з залу суду.