flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ДСА України відбулась зустріч з представниками банків щодо обговорення питань впровадження проекту «Електронний суд»

22 жовтня 2013, 15:45

  18 жовтня 2013 року в Державній судовій адміністрації України відбулася зустріч з представниками банків щодо обговорення питань впровадження проекту «Електронний суд». Зустріч організовано Державною судовою адміністрацією України спільно із Асоціацією «Український Кредитно-Банківський Союз».
У зустрічі брали участь заступник Голови Державної судової адміністрації України Віталій Положишник, начальник управління з питань судового Державної судової адміністрації України Олександр Слоніцький, виконуючий обов’язки генерального директора державного підприємства «Інформаційні судові системи» Віталій Живаєв, керівник проекту «Електронний суд» державного підприємства «Інформаційні судові системи» Олександра Самборська та представники Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз», ПАТ «ПриватБанк», ПАТ «УкрСиббанк», ПАТ «ВТБ БАНК», ПАТ «Державний ощадний банк України», АТ «Райффайзен Банк Аваль», ПАТ «Платинум Банк» та ПАТ «Кредитпромбанк».
Учасники зустрічі обговорили питання впровадження пілотного проекту «Електронний суд», проблемні питання, які виникають при розробці та використанні окремих режимів роботи системи, а також висловили пропозиції щодо можливостей удосконалення проекту.
Заступник Голови Державної судової адміністрації України Віталій Положишник відзначив, що наразі реалізовано надсилання судами копій процесуальних документів в електронному вигляді учасникам судового процесу та надсилання судами учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлення.
Начальник управління з питань судового діловодства Державної судової адміністрації України Олександр Слоніцький зазначив, що проект «Електронний суд» забезпечує безперервність судового процесу з використанням новітніх інформаційних технологій, надає можливість своєчасно і оперативно отримувати інформацію про рух справи, одержувати інформацію про результати провадження в електронному вигляді, судам надсилати сторонам процесу повістки засобами мобільного зв’язку (SMS-повідомлення) та покращує інформаційний обмін з іншими державними органами в частині отримання інформації у справах, що знаходяться у провадженні суду, формує у повному обсязі електронну справу.
Керівник проекту «Електронний суд» Олександра Самборська презентувала проект «Електронний суд», розповіла про мету проекту, етапи впровадження, плани стосовно другого етапу впровадження проекту, а також зазначила, що на даний час на офіційних сайтах судів впроваджено список справ, призначених до розгляду.
Підбиваючи підсумки зустрічі, учасники відзначали, що запровадження проекту «Електронний суд» - це суттєва та позитивна новація, завдяки якій можна уникнути непродуктивних витрат часу та значно зменшити витрати на судові справи. Крім того, учасниками зустрічі було запропоновано активізувати роботу в підсистемі «Електронний суд», здійснити реєстрацію всіх членів Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» та постійно проводити заходи з представниками інших банків з метою популяризації та впровадження електронного судочинства в Україні.