flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Антикорупційною Ініціативою Європейського Союзу в Україні і Державною судовою адміністрацією України

26 жовтня 2018, 16:55

25 жовтня 2018 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк та голова Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI) Катерина Ткешелашвілі підписали Меморандум про взаєморозуміння між Антикорупційною Ініціативою Європейського Союзу в Україні і Державною судовою адміністрацією України.

Метою Меморандуму є встановлення співпраці та взаємного співробітництва в процесі створення і організації діяльності Вищого антикорупційного суду з урахуванням строків, встановлених законодавством, та відповідно до спеціальних рекомендацій Венеціанської комісії.

Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні зобов’язується надавати технічну допомогу у створенні Вищого антикорупційного суду, підтримуючи ДСА України та інших учасників національного рівня в Україні, які залучені до цього процесу.

Так, група підтримки створення Вищого антикорупційного суду надає допомогу ДСА України в розробленні комплексної та детальної дорожньої карти, яка буде погодженою основою для застосування скоординованого та сталого підходу у процесі підтримки створення антикорупційного суду. Дорожня карта започаткування роботи Вищого антикорупційного суду складатиметься із конкретних послідовних кроків з реальними термінами, виконання яких забезпечать своєчасний початок роботи суду. З цих питань сторонами вже проведено ряд робочих зустрічей. 

Довідка:

Європейський Союз є активним прихильником демократичного та економічного розвитку України та робить рішучі кроки для підтримки боротьби з корупцією в Україні. Завдяки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) Україна отримує допомогу у становленні новостворених антикорупційних агентств, включно з Вищим антикорупційним судом.