flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особу засуджено до позбавлення волі за викрадення чужого майна

23 грудня 2022, 15:27

22 грудня 2022 суддя Савранського районного суду Одеської області у відкритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження відносно громадянина С., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч. 3 КК України, а саме у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненої повторно, поєднаної з проникненням у сховище.

Захисник приймав участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв’язку Easycon. Обвинувачений С. приймав участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції під час трансляції з приміщення ОСІ.

Згідно з обвинувальним актом С обвинувачується в тому, що 19.09.2021р. приблизно о 00год. 30хв. С., перебуваючи в дворі загального користування за адресою м.Ананьїв, Подільського району, Одеської області, маючи умисел, направлений на таємне викрадення грошей з автомобіля марки «Mazda» моделі «626», реєстраційний номер «ВН 9316 ВН», синього кольору, який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу ВНС 054777 належить М., але фактично знаходиться у володінні та користуванні мешканця м.Ананьїва К., з корисливих мотивів, з метою власного збагачення, шляхом відчинення передніх пасажирських дверцят, які були незачинені, проник до автомобіля, де, діючи умисно, з урахуванням сприятливої для нього обстановки, яка на його переконання виключала можливість втручання власника чи сторонніх осіб, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, таємно викрав з багажного відсіку (підлокітнику) салону цього автомобіля, який був припаркований у дворі загального користування за вищевказаною адресою, грошові кошти в сумі 800 гривень, належні К., наступними купюрами: однією купюрою номіналом 100 гривень, однією купюрою номіналом 200 гривень та однією купюрою номіналом 500 гривень.

Після реалізації вказаного злочинного умислу С., заволодівши викраденими грошовими коштами, з місця події зник та розпорядився ними на власний розсуд, чим завдав потерпілому К. майнову шкоду на загальну суму 800грн..

В судовому засіданні обвинувачений С. повністю визнав свою винуватість в обсязі пред’явленого йому обвинувачення та пояснив, що у 2021 році у вересні (точну дату він не пам’ятає) увечері він гуляв в м.Ананьїв, де в одному із дворів побачив автомобіль, дверцята, якого були відчинені, він їх відкрив та з багажного відсіку салону забрав гроші в сумі 800грн. купюрами п’ятсот, двісті і сто гривень, на які придбав продукти харчування.

У вчиненому кримінальному правопорушенні обвинувачений С. кається, вказав, що готовий понести покарання, а також попросив суд не досліджувати матеріали кримінального провадження, так як повністю визнає свою винуватість.

Суд вважає доведеною винуватість С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України, а також правильність кваліфікації дій обвинуваченого як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, поєднана з проникненням у сховище.

Враховуючи дані, що характеризують особу обвинуваченого, який в даний час тримається під вартою по матеріалам іншого кримінального провадження, та приймаючи до уваги, що санкція ч.3 ст.185 КК України передбачає покарання лише у виді позбавлення волі, суд не вбачає підстав для звільнення обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням на підставі ст.75 КК України, оскільки покарання у такому разі не досягне мети, передбаченої ч.2 ст.50 цього Кодексу, а також не відповідатиме важкості вчиненого кримінального правопорушення та особи обвинуваченого. За цими ж підставами суд не знаходить можливості застосувати до обвинуваченого положення ст.69 КК України та призначити покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції статті, за якою обвинувачується С.

За таких обставин, суд прийшов до висновку, що обвинуваченому С. слід обрати покарання лише у виді позбавлення волі в межах санкції, визначеної ч.3 ст.185 КК України, що буде необхідним й достатнім для його виправлення, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженим, так і іншими особами.

За результатами повного та всебічного судового розгляду суддя постановила вирок, яким С. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України, призначивши йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п’ять) років.

                                  

Застосовано відносно обвинуваченого С., який тримається під вартою в ДЕРЖАВНІЙ УСТАНОВІ «ОДЕСЬКІЙ СЛІДЧИЙ ІЗОЛЯТОР» по іншому кримінальному провадженню, до набрання цим вироком законної сили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

 

Прес-служба суду