flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироком суду обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та взято під варту із зали суду.

11 лютого 2022, 15:47

09 лютого 2022 року суддя Савранського районного суду Одеської області у відкритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження відносно громадянина Б., який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 3 КК України, а саме в таємному викраденні чужого майна (крадіжка), поєднана з проникненням у інше приміщення та сховище.

Згідно з обвинувальним актом громадянин Б. обвинувачується в тому, що 02.11.2021 близько 19 години 00 хвилин, маючи умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна з корисливих мотивів - задля  власного збагачення Б. прибув до домоволодіння належного К., яке розташоване в  с. Кричунове Подільського  району Одеської області.      

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна Б. умисно, з корисливих мотивів з метою власного збагачення, з урахуванням сприятливої для нього обстановки, яка на його переконання виключала можливість втручання власниці чи сторонніх осіб, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, переконавшись у відсутності сторонніх осіб, відкривши металеву хвіртку проник на огороджену територію домоволодіння К., де з подвір’я домоволодіння таємно викрав чавунний котел без кришки ємністю 6 л, вартістю 257,50 гривень; чавунну сковорідку без кришки, вартістю 300,00 гривень. Після чого продовжуючи свій єдиний злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, без перерви у часі, Б. через незачинені на запираючі пристрої вхідні двері, шляхом відчинення дверей проник до підсобного приміщення (сараю),яке використовується для зберігання різного майна на території домоволодіння К., де з її приміщення таємно викрав металеву пічну колісникову решітку, вартістю 187,50 гривень та металеву плитку на дві конфорки з одним набором кілець до неї в кількості 4 шт., вартістю 537,50 гривень.

 Отже, Б. заподіяв матеріальну шкоду потерпілій К. на загальну суму 1282 гривень 50 копійок, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд.

В судовому засіданні обвинувачений Б. свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, пояснив, що обставини викладені у його обвинуваченні та встановлені органами досудового розслідування, ним визнаються та не оспорюються, погоджується з кваліфікацією вчиненого діяння, розкаюється у вчиненому.

За результатами повного та всебічного судового розгляду суддя постановив вирок, яким Б. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 185 КК України та призначено йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки.

На підставі статті 71, частини 3 статті 78 КК України Б. з повністю невідбутого ним покарання у виді чотирьох років позбавлення волі за вироком Любашівського районного суду Одеської області від 14 липня 2021 року частково приєднано до покарання, призначеного за цим вироком, два роки позбавлення волі, та остаточно Б. визначено покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п'ять) років.

Стосовно обвинуваченого Б., до набрання вироком законної сили, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, взявши Б. під варту із зали суду негайно.

 

Прес-служба суду