flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироком суду засуджено до позбавлення волі за вчинення умисного вбивства

03 лютого 2022, 11:56

31 січня 2022 року суддя Савранського районного суду Одеської області у відкритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження відносно громадянина Р., який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ст. 115 ч. 1 КК України, а саме в умисному вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині.

Згідно з обвинувальним актом громадянин Р. обвинувачується в тому, що 30.03.2021 в період часу з 21 години 00 хвилин по 21 годину 35 хвилин Р., перебуваючи в одній із кімнат власного житлового будинку де також перебувала його співмешканка К., в результаті раптово виниклого у нього умислу на ґрунті тривалих особистих неприязних відносин, вирішив вчинити умисне вбивство останньої. В подальшому, реалізуючи свій злочинний намір, направлений на протиправне заподіяння смерті К., усвідомлюючи значення своїх злочинних дій, діючи умисно, з мотивів явної неповаги до охоронюваних законом цінностей життя та здоров’я людини, Р. взявши в руки належну йому мисливську гладкоствольну рушницю, в патроннику якої було поміщено 2 набої 12 калібру, перебуваючи у веранді цього будинку, з близької дистанції здійснив один постріл в область життєво важливого органу К., а саме: в область грудної клітини ззаду, спричинивши їй тілесні ушкодження у вигляді вогнепального наскрізного дробового поранення грудної клітини з ушкодженням правої легені, правої долі печінки і 6-8 правих ребер та розвитком внутрішньої кровотечі у правій плевральній порожнині (біля 200 мл рідкої темно-червоної крові), що призвели до небезпечного стану – шоку, які за критерієм небезпеки для життя згідно висновку судово-медичної експертизи мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті К. того ж дня о 22 год. 30 хв. в КНП «Любашівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування».

В судовому засіданні обвинувачений Р. свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав частково та пояснив, що жінку він не хотів вбивати, це вийшло випадково, з необережності..

Незважаючи на заперечення своєї винуватості обвинуваченим у вчиненні умисного вбивства, суд дійшов висновку, що його винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, підтверджується у повному обсязі сукупністю зібраних доказів, які були досліджені та перевірені судом в судовому засіданні.

За результатами повного та всебічного судового розгляду суддя постановила вирок, яким Р. визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, призначивши йому покарання у виді позбавлення волі на строк 7 (сім) років 3 (три) місяці.

 

 

Прес-служба суду