flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей 2016 року

27 жовтня 2016, 10:11

День відкритих дверей в Савранському районному суді 

Одеської області

 

         Вже стало традицією кожного року восени зустрічати відвідувачів в приміщенні Савранського районного суду Одеської області під час проведення заходу присвяченому Дню відкритих дверей.

         Не став виключенням і жовтень 2016 року. 25 жовтня 2016 року в Савранському районному суді Одеської області відбувся захід – День відкритих дверей.

         Учасниками даного заходу стали учні дев'ятих класів Савранської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Гостей зустрічав ведучий заходу – помічник судді Малий Р.В.

         Програма заходу проводилася в два етапи. Перший етап передбачав проведення екскурсії в приміщенні суду та розповідь про систему роботи суду, його структуру та функціонування. При другому етапі учні мали змогу ставити працівниками апарату суду та ведучому питання, відчути себе частинкою колективу та в реальності отримали можливість спробувати оволодіти професією судді.

         В ході першого етапу учням було представлено канцелярію суду та її функціональні особливості в складі Савранського районного суду Одеської області. Також представлено колектив суду із зазначенням функціональних обов’язків кожного працівника.

         Далі учні мали можливість відвідати зали судових засідань. Вказане відвідування було розпочате із залу судових засідань де здійснюється цивільне та адміністративне судочинство. В цьому залі учням було представлено обов’язкові атрибути залу судового засідання та пояснено порядок відвідування судових засідань.

         Потім відвідувачам помічником судді Малим Р.В. було продемонстровано зал судових засідань, в якому здійснюється судочинство в кримінальних провадженнях. У вказаному залі учні отримали можливість ознайомитися із технічною базою Савранського районного суду Одеської області. Учнів найбільше зацікавило представлення системи судового засідання в режимі відео конференцзв’язку. Крім того, відвідувачі мали можливість ознайомитися з порядком утримання осіб, що перебувають під вартою. Учням продемонстровано загорожу в якій перебувають обвинувачені під час судового засідання. 

         В ході заходу помічником судді Малим Р.В. та архіваріусом Шпитко Л.І. учнів ознайомлено з роботою архіву суду в якому зберігаються матеріали розглянутих справ. Найцікавішим для учнів була можливість побачити рішення «Народного суду Савранського району» які були винесенні ще в 1949 році.

         В завершення Дня відкритих дверей з учнями було зроблено колективне фото на пам'ять.

Цьогорічний День відкритих дверей в Савранському районному суді Одеської області проводився з метою популяризації та підвищення прозорості в діяльності Савранського районного суду Одеської області і сприяння поглиблення обізнаності з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату.

Колектив Савранського районного суду Одеської області висловлює велику вдячність усім учням, які відвідали суд,  а також адміністрації Савранської ЗОШ за організацію участі в зазначеному заході.

 

Прес-секретар Савранського

районного суду Одеської області                          О. А. Бершадська