flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВІДБУВСЯ ТРЕНІНГ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ АПАРАТУ СУДУ

22 лютого 2019, 11:57

21 лютого 2019 року в м. Одеса відбувся тренінг для працівників апарату суду на тему «Особливості спілкування з особами з інтелектуальними та психічними порушеннями». В заході приймала участь від Савранського районного суду Одеської області судовий розпорядник Захаревич Ганна Іванівна.

            Захід організовано Правозахисною організацією «Права людини» у партнерстві з Національною школою суддів України в рамках проекту «Розробка та апробація навчального курсу для суддів та працівників апарату суду щодо особливостей спілкування з особами з інтелектуальними та психічними порушеннями», який здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

            Захід проведено виконавчим директором ВГО «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень» Кравченко Раїсою Іванівною та генеральним директором Synergy development consulting, тренером, консультантом та Головою правління ГО «Міжнародна агенція змін» Олєйніковою Світланою Юріївною.

            Проведено лекції на теми: «Теорія інвалідності та моделі інвалідності», «Права людей з інтелектуальними та психо-соціальними порушеннями в стандартах ООН та Ради Європи», «Моніторинговий звіт: Аналіз судової практики розгляду справ про визнання фізичної особи недієздатною», «Комунікація з особами з психічними порушеннями; Комунікація з особами з інтелектуальними порушеннями».

Крім того було переглянуте відео на тему «Поради щодо спілкування з особами з інтелектуальними порушеннями».

Всім учасникам тренінгу видано «Довідники для суддів та працівників апарату суду».

По закінченню навчання всі учасники отримали сертифікати.

 

 

Прес-служба суду