flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справ за період з 05 по 09 жовтня 2015 року

09 жовтня 2015, 15:35

         У зв’язку з виникненням значного суспільного інтересу щодо розгляду справ Савранським районним судом Одеської області повідомляю, що за період роботи суду з 05 по 09 жовтня  2015 року суддею Савранського районного суду Одеської області розглянуто 27 справ, а саме: 1 кримінальне провадження, 16 цивільних справ, 9 справ про адміністративне правопорушення, 1 адміністративну справу.

Одним із них є кримінальне провадження стосовно неповнолітнього громадянина Г., 04.09.1998 року народження, уродженця смт. Саврнаь Одеської області, українця, громадянина України, освіта неповна середня, неодруженого, учня 2-го курсу Савранського ПТАУ, депутатом не являється, зареєстрованого в смт. Саврань, Одеської області, проживаючого в с. Осички, Савранського району, Одеської області, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

15.07.2015р. близько 15год. 00хв., перебуваючи на річці Яланець, що в с. Осички Савранського району, діючи умисно та цілеспрямовано, з корисливих мотивів, з метою викрадення чужого майна, шляхом вільного доступу, з салону автомобіля марки «УАЗ», таємно викрав бензотример марки «Ярмак», який належить потерпілому Т., вартість якого станом на 15.07.2015р., з урахуванням амортизаційного зносу становить 1200грн.. Г. з місця вчинення злочину зник, заподіявши потерпілому матеріального збитку на вказану суму.

Своїми навмисними, неправомірними діями Г. вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 185 КК України, а саме таємне викрадення чужого майна (крадіжка).          

В судовому засіданні Г. повністю визнав себе винуватим в обсязі пред’явленого йому обвинувачення, із зазначенням часу, місця, дати та обставин вчинення злочину.

Судом з’ясовано, що показання обвинуваченого є достовірними і узгоджуються з його показаннями даними під час досудового розслідування.

При призначенні міри покарання для обвинуваченого суд врахував характер та ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, який в силу ст. 12 КК України є злочином невеликої тяжкості, а також всі обставини кримінального провадження і дані про особу обвинуваченого.

Г., як особа, неодружений, утриманців не має, на обліку в центрі зайнятості як безробітний не перебуває, на обліку у лікаря-психіатра не перебуває, на момент вчинення злочину був неповнолітнім, по місцю навчання характеризується добре, по місцю мешкання характеризується посередньо, раніше не судимий.

Обставинами, що відповідно до ст. 66 КК України пом'якшують покарання обвинуваченого є щире каяття, дача правдивих свідчень, вчинення злочину неповнолітнім, вчинення злочину вперше.

Враховуючи наведене, та приймаючи до уваги, що обвинувачений вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 185 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді штрафу, громадських робіт, виправних робіт, позбавлення волі, суд прийшов до висновку, що обвинуваченому слід обрати покарання у виді громадських робіт у виді вісімдесяти годин громадських робіт.

 

Пресс-секретар суду О.А.Бершадська