flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зразок клопотання на фото та відеозйомку

24 лютого 2015, 14:16

 Зразок клопотання на фото та відеозйомку 


ДО УВАГИ ПРЕДСТАВНИКІВ ЗМІ !
Пропонуємо до вашої уваги зразок клопотання на дозвіл фотозйомки, відео- та аудіозапису у залі судового засідання під час розгляду справи
Нагадаємо, що цивільне процесуальне законодавство України визначає, що проведення в залі судового засідання фото- або кінозйомки, відео-, або/і звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо і телебаченню допускаються на підставі ухвали суду за наявності згоди на це осіб, які беруть участь у справі, крім тих, які є суб’єктами владних повноважень.
У РАЗІ, ЯКЩО СУДОВИЙ РОЗГЛЯД СПРАВИ У САВРАНСЬКОМУ РАЙОННОМУ СУДІ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ МАЄ НАМІР ВИСВІТЛЮВАТИ ЖУРНАЛІСТ, ЯКИЙ ПРИ ЦЬОМУ НЕ ЗДІЙСНЮВАТИМЕ ФОТОЗЙОМКУ, ВІДЕО- АБО АУДІО ЗАПИС, ВІДПОВІДНЕ КЛОПОТАННЯ НЕ ПОТРІБНЕ. У ТАКОМУ ВИПАДКУ ПОТРАПЛЯННЯ ЖУРНАЛІСТА НА СУДОВЕ ЗАСІДАННЯ ВІДБУВАЄТЬСЯ НА ЗАГАЛЬНИХ ПІДСТАВАХ.
Звертаємо Вашу увагу, що форма вказаного клопотання довільна.
З Р А З О К К Л О П О Т А Н Н Я
(НА ДОЗВІЛ ФОТОЗЙОМКИ, ВІДЕО- ТА АУДІОЗАПИСУ У ВІДКРИТОМУ СУДОВОМУ ЗАСІДАННІ)
Головуючому судді по справі № ,
що призначена до судового розгляду
на________________ (час та дата)
ПІБ судді-доповідача
Від журналіста / ЗМІ ________________
КЛОПОТАННЯ 
У Савранському районному суді Одеської області (час та дата слухання справи) призначено до судового розгляду справу № (зазначається номер справи) щодо (якщо відомо – коротко зазначається суть справи).
Відповідно до / номер статті відповідного закону / прошу надати дозвіл працівникам (повна назва ЗМІ) на здійснення фото- або кінозйомки, відео-, або/і звукозапису в залі судового засідання під час розгляду вказаної справи з метою підготовки відео або фото репортажу.
Інформація про хід розгляду даної справи має велике суспільне значення, необхідна для виконання професійної журналістської діяльності та буде використана в інтересах суспільства – для підготовки відповідного судового репортажу.
На судовому засіданні будуть присутні:
(зазначаються прізвища журналіста, оператора чи фотографа, які будуть присутні на судовому засіданні).
Дата
З повагою,
Головний редактор / Редактор / Журналіст
ПІБ, ПІДПИС
ПРОХАННЯ ДО ПРЕДСТАВНИКІВ ЗМІ НАДАВАТИ ВІДПОВІДНІ КЛОПОТАННЯ ЗАЗДАЛЕГІДЬ. ЦЕ ДОЗВОЛИТЬ РЕТЕЛЬНІШЕ ОРГАНІЗУВАТИ ПРОВЕДЕННЯ ТАКОГО СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ НА НАЛЕЖНОМУ РІВНІ. ЗОКРЕМА, МИ ЗМОЖЕМО ВИРІШИТИ ПИТАННЯ З ПРИЗНАЧЕННЯМ СПРАВИ У БІЛЬШОМУ ПРИМІЩЕННІ, ОБЛАШТУВАТИ МАКСИМАЛЬНО ЗРУЧНІ МІСЦЯ ДЛЯ ЖУРНАЛІСТІВ, ОПЕРАТОРІВ ТА ФОТОГРАФІВ, ПОДБАТИ ПРО ТЕХНІЧНУ ДОПОМОГУ ПРЕДСТАВНИКАМ ЗМІ ТОЩО.
Нагадаємо, що з переліком справ, призначених до розгляду Савранським районним судом Одеської області можна ознайомитися на офіційному веб-сайті суду. Перелік справ, призначених до розгляду суддями Савранського районного суду Одеської області оновлюється щотижня.
ВКАЗАНЕ КЛОПОТАННЯ ПРЕДСТАВНИКАМИ ЗМІ РЕЄСТРУЄТЬСЯ В КАНЦЕЛЯРІЇ СУДУ У ЗАГАЛЬНОМУ ПОРЯДКУ ДЛЯ РЕЄСТАЦІЇ ВХІДНОЇ КОРЕСПОНДЕНЦІЇ СУДУ НАДІСЛАННЯ ВІДПОВІДНОГО КЛОПОТАННЯ МОЖЛИВО ЗДІЙСНЮВАТИ ЕЛЕКТРОННОЮ ПОШТОЮ – e-mail:
inbox@sr.od.court.gov.ua
З ПОВАГОЮ,
Заступник керівника апарату Савранського
районного суду Одеської області О.А. Бершадська