flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закрито кримінальне провадження у зв’язку з відмовою потерпілої від обвинувачення

30 травня 2022, 09:56

27.05.2022 суддя Савранського районного суду Одеської області у відкритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження відносно громадянина П., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 162 ч. 1 КК Украни, а саме у незаконному проникненні до іншого володіння особи.

Згідно з обвинувальним актом П. обвинувачується органами досудового розслідування в тому, що 03.10.2021р. приблизно о 08 години (більш точного часу в ході досудового розслідування не встановлено) він, діючи умисно, протиправно та таємно, всупереч волі законного володільця, не маючи законних правових підстав для відвідування житла чи іншого володіння особи, передбачаючи суспільно-небезпечний характер своїх дій та бажаючи їх настання, з мотивів неповаги до права особи на недоторканність житла, з метою дрібної крадіжки майна, через незачинену на запираючі пристрої хвіртку у паркані, незаконно проник на територію подвір’я домоволодіння по вул.Аграрна, в с.Кам’яне, Подільського району, Одеської області, яке на праві приватної власності належить Р.

П., продовжуючи реалізовувати свій протиправний умисел, розуміючи, що він порушує право на недоторканість володіння особи, яке належить Р., перебуваючи на території подвір’я вказаного домогосподарства, шляхом зриву навісного замка на вхідних дверях, незаконно проник до будівлі господарського призначення (погребу), звідки незаконно викрав 10 літрів домашнього вина загальною вартістю 150 грн. та покинув місце вчинення кримінального правопорушення. В подальшому, викраденим майном П. розпорядився на власний розсуд. Своїми умисними, протиправними діями П. заподіяв потерпілій Р. майнову шкоду на загальну суму 150 грн., тобто у розмірі, недостатньому для настання кримінальної відповідальності, а тому був притягнутий до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.51 КУпАП, та на нього накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 170 грн..

У судовому засіданні потерпіла Р. подала до суду письмову заяву про відмову від обвинувачення у даному кримінальному провадженні та закриття кримінального провадження відносно П., претензій ні матеріального ні морального характеру до обвинуваченого вона не має.

Прокурор у судовому засіданні проти заявленного потерпілою Р. клопотання не заперечував, оскільки вона відмовилася від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Обвинувачений П. та його захисник – адвокат Д. підтримали заяву потерпілої Р. та також просили закрити вказане кримінальне провадження у зв’язку з відмовою потерпілої від підтримання обвинувачення. У вчиненному кримінальному правопорушенні обвинувачений кається.

Суд, розглянувши вказане клопотання потерпілої, заслухавши думку прокурора, пояснення обвинуваченого та його захисника, вважає, що кримінальне провадження підлягає закриттю.  

За результатами повного та всебічного судового розгляду суддя постановила ухвалу про закриття кримінального провадження у вчиненні кримінального правопорушення., передбаченого ч.1 ст.162 КК України. Громадянина П. звільнено від кримінальної відповідальності згідно п.7 ч.1 ст.284 КПК України, у зв’язку із відмовою потерпілої від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

 

 

Прес-служба суду